Tájékoztató látogatási kijárási és felvételi tilalom módosulásról a Gondozószolgálatnál

Tájékoztató látogatási kijárási és felvételi tilalom módosulásról a Gondozószolgálatnál
XXIII. kerületi SZGYI

 

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

 

 

Ezúton szeretném tájékoztatni a kerület lakosságát, hogy a Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Gondozószolgálat Idősek Gondozóházában (1238 Budapest, Grassalkovich út 130.) 2020. 03. 08. napjától -az Országos Tisztifőorvos határozatában- elrendelt látogatási, kijárási és felvételi tilalom az alábbiak szerint változik 2020. 06.03. napjától:

 

  1. A látogatás lehetőségét olyan módon tudjuk biztosítani, hogy a látogató csak azzal a gondozottal kerüljön 2 méteren belül távolságra 15 percen túl, akit meg akar látogatni.
  2. Csak egészséges személy látogathat.
  3. Belépés előtt a látogató legyen szíves a kezét vírusölő kézfertőtlenítő géllel/folyadékkal fertőtleníteni, melyet biztosítunk a látogató részére a bejáratnál.
  4. Szájmaszk viselését kérjük a látogatás alatt a látogató és az ellátott részéről is betartani.
  5. Kedvező időjárás esetén a látogatást az udvaron biztosítjuk, ahol ugyanúgy be kell tartani a 2 méteres távolságot látogató és a látogatott között, mint Intézményen belül.
  6. Amennyiben a szabadban nem megoldható a látogató fogadása, hétköznap délután és hétvégén a kijelölt szobában, hétköznap délelőtt a társalgóban azzal a feltétellel biztosítjuk, hogy egyidőben csak 1 gondozottal találkozhatnak látogatók ( maximum 2 látogató személy/családtag)
  7. Kérjük, a fentiek megszervezése érdekében előzetes telefonos megkeresésüket. Kérjük, hogy a látogatás időtartama 1 óránál tovább ne tartson.

 

Új ellátott felvételére az Idősek Gondozóházába kizárólag abban az esetben kerülhet sor, amennyiben a beköltözést megelőző 4 napon belüli negatív SARS-CoV-2 PCR vizsgálati eredménnyel rendelkezik a kérelmező!

 

A Gondozószolgálat által biztosított házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, idősek nappali ellátása iránt érdeklődőket kérem, hogy továbbra se személyesen keressék fel az intézményt, hanem az intézmény honlapján tájékozódjanak (www.szgyi23.hu) vagy telefonon/emailen (061/286-0263, gondozoszolgalat@szgyi23.hu) érdeklődjenek az ellátásokkal kapcsolatban.

 

Továbbra is legyenek szívesek a térítési díj befizetést átutalással rendezzék  ( amennyiben megoldható)!

 

Budapest, 2020. június 05.

 

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönve:

 

 

p.h.

        Takácsné Juhász Ildikó

 intézményvezető sk.